Näin täytät varaston

Tästä löydät vinkkejä onnistuneeseen muuttoon sekä ohjeita tehokkaaseen tilankäyttöön varastolla.

Ennen muuttoa:

 1. Suojaa asuntosi lattia lattiansuojapahvilla naarmuuntumista ja likaantumista vastaan
 2. Suojaa seinien kulmat kulmasuojilla. Myös arkoja huonekaluja voi suojata kulmasuojilla
 3. Suojaa huonekalut likaantumiselta ja pölyltä käärimällä ne suojamuoviin teippiä käyttäen. Huonekalut on helppo kääriä myös käsikiristekalvoon, jolloin teippiä ei tarvita. Suojaamalla huonekalut ilmakuplakalvoon, suojaat niitä myös mahdolliselta kolhiintumiselta.
 4. Pura sängyt ja pöydät jos mahdollista ja suojaa ne esim. käsikiristekalvolla tai ilmakuplakalvolla, suojaa erityisesti pöytien jalat
 5. Poista irtohyllyt ja paketoi ne nippuun narulla tai käsikiristekalvolla
 6. Pakkaa kirjat vaakatasoon muutto- tai pahvilaatikkoon. Vältä pakkaamasta laatikkoa liian täyteen ettei siitä tule liian painava, jolloin varsinkaan pahvilaatikko ei kestä ja on turhan painava nostaa tai muuttolaatikkoa jolloin et pysty pinoamaan niitä päällekkäin.
 7. Suojaa matot esim. mattosukalla tai käsikiristekalvolla
 8. Suojaa helposti särkyvät tavarat (astiat, lasitavarat, koriste-esineet) ilmakuplakalvolla. Pehmusta lasitavaraa sisältävän laatikon pohja ja reunat ja merkitse laatikkoon ”VAROVASTI” tai ”SÄRKYVÄÄ”-merkinnöin. Paketoi kaikki lasiesineet erikseen, pakkaa kupit ja kulhot sisäkkäin ja aseta lautaset ja tarjottimet reunalleen pakkauspaperiin. Sijoita pakatut lasit laatikossa päällimmäisiksi ja täytä kaikki tyhjä tila pakkauspaperilla.
 9. Pakkaa taulut, valaisimet, peilit, sermit ym. hyvin esim. ilmakuplakalvoon. Merkitse pakkaukseen ”VAROVASTI” tai ”SÄRKYVÄÄ”- merkinnät. Kiedo valaisimien jalat pehmusteeseen ja paketoi. Laita pienemmät lamput laatikkoon. Pakkaa hauraat lampun varjostimet erikseen. Pakkaa kattokruunut ja kookkaat kattovalaisimet johtoineen esim. suojamuoviin tai ilmakuplakalvoon. Lamppujen kuvut irrotetaan ja suojataan kuten asiat
 10. Pakkaa tekstiilit esim. muovisäkkeihin ja sulje ne teipillä. Merkitse säkit maalarinteipillä. Pakkaa riippuvaatteet esim. henkarivaatelaatikkoon tai laita vaatteiden päälle muovisäkki, jonka alareuna on teipattu kiinni ja jätä henkarien koukut näkyviin.
 11. Pakkaa muu irtain tavara muutto- tai pahvilaatikoihin

Varastolla

 1. Pinoa ensimmäisenä laatikot siten että painavat alle ja kevyet ja särkyvää/varovasti merkinnällä päälle. Seuraavaksi kannattaa pakata huonekalut ja viimeiseksi muovisäkit, joita voi sijoitella huonekalujen ja laatikoiden päälle. Käytä korkeutta hyväksesi.
 2. Pidä huonekalujen päällysteet pois lattialta
 3. Sohvat ja sängyt kannattaa pakata aina pystyasentoon jos mahdollista. Varastoi myös taulut, peilit ja sermit pystyasennossa
 4. Jos pöytää ei saa purettua, aseta lattialle pehmustetta esim. aaltopahvia ja laita pöytä lattialle jalat ylöspäin osoittaen
 5. Kasaa useat kevyet tuolit päällekkäin, kääri ne käsikiristekalvolla ja laita esim. purkamattomien pöytien päälle
 6. Mikäli varastoituja tavaroita ei ole pakattu/suojattu asianmukaisesti, eivät vauriot kuulu Cityvaraston korvausten piiriin. Asianmukaisella pakkaamisella tarkoitetaan tässä tavaroiden pakkaamista Cityvaraston pakkaus/suojausohjeiden mukaisesti. Asianmukainen pakkaaminen/suojaaminen on aina asiakkaan vastuulla.
 7. Peitä lopuksi kaikki tavarat esim. suojamuovilla mahdolliselta pölyltä.

Noudata aina pakkausohjetta, niin varmistat varastotilan tehokkaan käytön.


Pienvarastointi

Cityvarastolta saat 1-20m² pienvarastot tavaroiden säilytystä varten. Meillä on ympäri Suomen toimipisteitä joissa voit varastoida vaikkapa koko kotisi irtaimiston. Asiakkaitamme ovat muun muassa muuttajat, remontoijat, opiskelijat, jatkuvan lisätilan tarvitsijat sekä erilaiset yritykset. Pienvarastojen lisäksi Cityvarastolta saat myös pakettiautot, muuttolaatikot sekä pakkaustarvikkeet. Voit vuokrata ja varata nämä kaikki palvelut verkkosivuiltamme tai soittamalla asiakaspalveluumme numeroon 029 1234 700.