Taidenäyttely pienvarastoissa

Toukokuun alussa 2023 Cityvaraston tiloihin Helsingin Metsälään ilmestyi taide, kun yhdeksän taiteilijan taidenäyttely rakennettiin pienvarastoihin.

Pienvaraston täyttäminen voi olla taidetta

Taidenäyttely rakentui pienavarastoihin, ja jokaiselle teokselle oli oma pienvarastonsa. Kävijä pääsi siis aistimaan taiteen lisäksi myös pienvarastojen tunnelmaa. Taiteilijoiden monialainen joukko toi varastoihin erilaisia teoksia. Maalauksia, grafiittia, keramiikkaa sekä modernimpaa digitaalista taidetta. Jokaisella taiteilijalla oli oma näkemyksensä pienvaraston täyttämiseen. Niin on myös jokaisella pienvaraston vuokranneella. Näin pienvaraston täyttäminen voi olla taidetta!

Taidenäyttelyn kuraattoreina toimivat Elina Ahlstedt, Rasmus Förster ja Susanna Storbacka. Teoksia oli esillä seuraavilta taiteilijoilta: Rasmus Förster, Elina Ahlstedt, Susanna Storbacka, Ilpo Fieldhill, Sakari Vinko, Aura Latva-Somppi, Lauri Elstelä, Ida Lahtinen ja Emma Hovi.

 

Kuvassa on esillä Ilpo Fieldhillin taideteos. Fieldhillin tekniikkaan kuuluu tatuointikone ja se oli näytillä pienvarastossa teosten lisäksi. Kone ei kuitenkaan ole ihan tavallisin versio vaan itsetehtyyn koneeseen on käytetty lusikoita ja sähköhammasharjoja.

Varastointi -teema sai kiitosta

”Saimme todella paljon positiivista palautetta näyttelyn järjestämisestä juuri tällaisessa paikassa, moni kertoi, ettei ollut aiemmin nähnyt vastaavaa” kertoo Elina Ahlstedt. Näyttelyn kautta Cityvaraston tilat tulivat myös monille tutummaksi ja kävijät pääsivät tutustumaan vapaisiin pienvarastoihin hintoineen. Näyttely sai myös kiitosta teosten monipuolisuuden, yhteneväisen teeman sekä kiinnostavan ympäristön ansiosta. Myös vieraskirjassa kiiteltiin hienosta näyttelystä ”Kiitos niin paljon ihanasta kokonaisuudesta, tuli rintaan onnellisuus kaikkien töistä ja hauskasta seikkailukartasta. Kiitos!".

 

Aura Latva-Sompin teos on nimeltään Muutoslaatikko. Kyseessä on pahvilaatikko, joka on tehty lasitetusta keramiikasta. Teos sopi erityisen hyvin varastorakennuksen tunnelmaan. Valtaosa pienvarastojen vuokraajista ovatkin muuttajia ja muutama vuokralainen vierailikin omalla varastollaan muuttokuorman kanssa näyttelyn aikana.

STORAGE – taidenäyttely oli ensimmäinen laatuaan 

Taiteilijat sekä Cityvaraston väki ovat tyytyväisiä tapahtumaan, mutta vielä ei ole varmuutta tuoko tulevaisuus mukanaan uutta STORAGE näyttelyä. Kiinnostaako sinua tapahtuman järjestäminen pienvarastoilla? Cityvaraston markkinointi tekee monenlaista yhteistyötä, ja on avoin ehdotuksille. Lähetä meille ehdotuksesi sähköpostilla osoitteeseen info@cityvarasto.fi ja kirjoita otsikoksi "yhteistyöehdotus".

 

Katso mitä eri kokoisiin varastoihin mahtuu


Cityvarasto

Cityvarasto konserniin kuuluu Cityvaraston lisäksi PakuOvelle.com sekä Opiskelijamuutot. Konsernin missiona on helpottaa ihmisten stressiä erilaisissa elämäntilanteissa. Esimerkiksi muuttaja voi vuokrata pienvaraston, ottaa kattavan muuttopalvelun tai siirtää tavarat itse pakettiautolla meidän tarjoamilla palveluilla ja tuotteilla. Voit vuokrata ja varata nämä kaikki palvelut verkkosivuiltamme tai soittamalla asiakaspalveluumme numeroon 029 1234 700.