Ulkotilojen sisustus, parveke ja terassi viihtyisäksi keväästä syksyyn

Suomen kesä tunnetaan lyhyydestään ja vaihtelevista säistä, mutta ulkotilat, kuten parvekkeet, terassit ja patio-kokonaisuudet, voivat pidentää kesän tuntua. Oikein sisustetut ja järjestetyt ulkotilat toimivat kuin ylimääräinen huone, jossa voit viettää aikaa keväästä syksyyn, sääolosuhteista riippumatta. Ulkotilojen monipuolinen käyttö auttaa luomaan mukavia tiloja, jotka toimivat kodin huoneiden jatkeena.

Vaikka sateet ja viileämmät päivät kuuluvat Suomen kesään, terassi, parveke ja patio ovat täydellisiä paikkoja rentoutumiseen. Sisusta ne mukaviksi oleskelutiloiksi säänkestävillä ulkokalusteilla, ja lisää tunnelmallisia ulkovalaisimia sekä lämpimiä vilttejä, ja näin tila toimii oleskelutilana keväästä syksyyn.

Ulkotilojen herättäminen käyttöön keväällä

Kevät alkaa maaliskuussa, ja kun ensimmäiset auringonsäteet lämmittävät, on aika ottaa parveke, terassi tai patio käyttöön. Tämä on täydellinen hetki tehdä kevätsiivous ja valmistella ulkokalusteet kesää varten.

Siivoa talven jäljet harjaamalla pois lehdet, hiekka ja lika. Pyyhi ulkokalusteet ja tarkista, tarvitsevatko ne huoltoa. Lisää tilaan kevätkukkia ruukkuihin ja laatikoihin, jotka tuovat eloa parvekkeelle ja terassille. Pehmeät viltit ja huovat pitävät sinut lämpimänä viileinä iltoina, ja ulkotilan matot tekevät tilasta mukavan heti, kun sää sallii.

Kesällä täysi hyöty ulkotiloista, parveke ja terassi osaksi arkea

Kesäkuukausina kesäkuusta elokuuhun ulkotilat, kuten terassi tai parveke, toimivat mukavina lisähuoneina. Ulkotilassa voit nauttia aamukahvit, lounaat ja illanistujaiset perheen ja ystävien kanssa. Oikeilla ulkokalusteilla varustettu parveke tai patio muuttuu viihtyisäksi oleskelutilaksi.

Kesällä kasvit ja kukat tekevät ulkotilasta elävän ja vehreän. Lisää terassille säänkestävät ulkokalusteet, jotka voi helposti järjestää uudelleen eri tarpeisiin, kuten ruokailuun tai seurusteluun. Aurinkovarjot ja katokset suojaavat kuumina päivinä, ja ulkokeittiö tekee terassista täydellisen kesäiltojen kokoontumispaikan.

Syksyn lähestyessä, tunnelmaa ja lämpöä ulkotiloihin

Kun syksy saapuu syys-lokakuussa, ulkotilan voi edelleen pitää kutsuvana ja viihtyisänä. Ulkotilan valaistus, kuten LED-valosarjat ja lyhdyt, luo tunnelmaa pimeneviin iltoihin. Terassilämmittimet ja lämpimät viltit pitävät sinut lämpimänä viileinä iltoina, ja voit nauttia ulkotilasta pidempään.

Syksyn tullen kannattaa myös miettiä, mitkä kalusteet ja tavarat kannattaa siirtää varastoon talveksi. Cityvaraston pienvarastot tarjoavat kätevän ratkaisun kesäkalusteiden ja muiden kausitavaroiden säilytykseen talven ajaksi.

Vinkit ulkotilojen käyttöön ja järjestelyyn

  • Haluatko ulkotilasi olevan viihtyisämpi? Panosta viltteihin ja istuintyynyihin, jotka tuovat mukavuutta keväästä syksyyn. Säänkestävät ulkomatot tuovat pehmeyttä ja lämpöä jalkojen alle, ja samalla ne lisäävät ulkotilasi estetiikkaa ja viihtyisyyttä. 
  • Pidätkö järjestyksestä ja käytännöllisyydestä? Valitse ulkokalusteet, joissa on sisäänrakennetut säilytystilat vilttejä, tyynyjä ja mattoja varten. Monikäyttöiset kalusteet tekevät ulkotilastasi siistin ja käytännöllisen.
  • Kaipaavatko ulkotilasi suojaa säältä? Pergola tai markiisi antaa suojaa sekä auringolta että sateelta. Asenna terassilämmitin pergolan alle, jotta voit nauttia ulkotilasta pidempään myös viileinä iltoina.
  • Tunnelmaa ja lämpöä pimeisiin iltoihin? Terassilämmittimet ja laadukkaat LED-valosarjat tai ulkovalaisimet tuovat ulkotilaasi lämpöä ja tunnelmaa, ja niiden avulla voit käyttää tilaa kylmillä säillä.
  • Rakastatko ruoanlaittoa? Investoi ulkokeittiöön tai grillausalueeseen, jossa on kiinteä tulisija tai nuotiopaikka. Näin ulkotilasta tulee täydellinen paikka ruoanlaittoon ja seurusteluun ystävien kanssa.
  • Haluaisitko käyttää parveketta ympäri vuoden? Lasitus suojaa säältä ja mahdollistaa parvekkeen tai terassin käytön pitkälle syksyyn saakka, joten voit nauttia ulkotilasta pidempään.

Lisätilan tarvitsijat

Cityvarasto tarjoaa jatkuvaa lisätilaa kaikissa toimipisteissään ympäri Suomen. Pienvarasto on turvallinen ja kätevä paikka säilyttää esim.harrastusvälineitä, polkupyöriä ja esimerkiksi yrityksen arkistopapereita. Saat meiltä myös pakettiauton, jolla voit siirtää vaikkapa purjehdustarvikkeet helposti veneeltäsi varastoon. Myös pakkaustarvikkeet ja muuttolaatikot helpottavat tavaroiden suojaamista ja pakkaamista. Voit vuokrata ja varata nämä kaikki palvelut verkkosivuiltamme tai soittamalla asiakaspalveluumme numeroon 029 1234 700.