Vanhan rakennuksen uusi elämä

Jyrki Innamaa on yksi Cityvaraston pitkäaikaisimpia työntekijöitä, ja ollut yhtiössä mukana toiminnan alusta lähtien. Hän on alan kokenut konkari, joka rakentaa yhtiössä pienvarastoja.

Pienvaraston ideana Cityvarastolla on se, että ihmiset voivat tuoda tavaransa sinne turvalliseen ja asianmukaiseen säilytykseen. Sen tulee sijaita lähellä, jotta asiakas pystyy kuljettamaan ja noutamaan
tavaransa jouhevasti.

– Tähän haasteeseen vastatakseen Cityvarasto on ostanut vanhoja kiinteistöjä, joita muutamme pienvarastoina toimiviksi säilytystiloiksi, Innamaa kertoo.

Cityvarastolla on kaikkiaan 58 toimipistettä ja 27 eri kaupungissa, joista pohjoisin on Rovaniemi. Palvelun vahvuutena on, että varaston pystyy vuokraamaan verkkosivuilta ja asiakas saa varaston käyttöönsä
heti. Varastot ovat myös hyvin valvottuja.

Varasto valitaan säilytettävän tavaran mukaan

Konseptin ansiosta keskeisellä sijainnilla olevat tyhjäksi jääneet tilat saadaan mielekkääseen hyötykäyttöön.  Jos rakennus on terve ja hyvässä kunnossa sekä sopivan kokoinen, se voi olla potentiaalinen Cityvaraston tarpeisiin. Vanhan rakennuskannan käyttöikää voidaan näin jatkaa järkevästi.

Cityvaraston hankkimia kiinteistöjä on laidasta laitaan ja osa on jopa historiallisesti merkittäviä. Esimerkiksi Kouvolassa ja Tuusulassa vanhoja kasarmeja on otettu hyötykäyttöön varastotiloiksi, samoin Tampereella vanha leipomorakennus.

– Varastojen lämpötila vaihtelee jonkin verran vuodenaikojen mukaan. Keskilämpötila on talvella noin +16° C. Tarvittaessa lisäeristystä parannetaan muutostyön yhteydessä.  Cityvarastolta löytyy erikseen myös lämmittämätöntä säilytystilaa kuten Citykontteja. Varasto valitaan aina säilytettävän tavaran mukaan, hän tähdentää.

Innamaa rakentaa nyt lisää toimitiloja, joita yhtiö vuokraa eteenpäin. Kiinteistö sijaitsee Kaivokselassa entisessä painotalossa, ja sen muuntajat oli sijoitettu kellaritiloihin. Nyt niille ei ole enää tarvetta.

– Puhkaisimme seinän ja nostimme muuntajat pois. Tilalle rakennamme laadukkaita toimitiloja yrityksille. Vastaavanlaisia tiloja meiltä löytyy ympäri Suomen.

Kierrätys ja kustannustehokkuus kulkevat käsi kädessä

Tilojen muuntamisessa on omat haasteensa, ennen kuin niistä saadaan vaatimusten mukaiset. Työmaalla purettava materiaali lajitellaan omiin jakeisiinsa ja kierrätetään mahdollisimman tarkoin. Esimerkiksi
kattorakenteiden priimakunnossa olevat eristysvillat voidaan käyttää kohteen seinien eristämiseen.

Massiiviset seinäpeilit hyödynnetään esimerkkirakennukseen tulevan kuntosalin sisustuksessa. Omalla mekanismillaan kiinnitetyt laatat menevät puolestaan Cityvaraston toiseen kohteeseen Kouvolaan.
Purkumateriaalien lajittelu eri jakeisiin kannattaa, sillä sen ansiosta säästyy selvää rahaa, jolle on parempaa käyttöä uusissa projekteissa.

– Säilytystiloille onkin isosti kysyntää, sillä uusissa taloyhtiössä ei sellaisia välttämättä enää löydy. Tämä
aiheuttaa omat haasteensa vaikkapa kausivaatteiden ja urheiluvälineiden säilytykseen. Myös tilanteessa, jossa mieluisalle perintöhuonekalulle ei löydykään juuri nyt tilaa kotoa, sopivan lähellä sijaitseva pienvarasto voi olla oiva ratkaisu, Jyrki Innamaa toteaa lopuksi.


Pienvarastointi

Cityvarastolta saat 1-20m² pienvarastot tavaroiden säilytystä varten. Meillä on ympäri Suomen toimipisteitä joissa voit varastoida vaikkapa koko kotisi irtaimiston. Asiakkaitamme ovat muun muassa muuttajat, remontoijat, opiskelijat, jatkuvan lisätilan tarvitsijat sekä erilaiset yritykset. Pienvarastojen lisäksi Cityvarastolta saat myös pakettiautot, muuttolaatikot sekä pakkaustarvikkeet. Voit vuokrata ja varata nämä kaikki palvelut verkkosivuiltamme tai soittamalla asiakaspalveluumme numeroon 029 1234 700.