Toimiva toimitila toimii! 

Kukapa meistä ei haluaisi työskennellä tehokkaasti ja saada asioita aikaiseksi? Työskentely on tehokasta ja mielekästä, kun sille on varattu tarkoituksenmukainen työympäristö. Hyvällä suunnittelulla tyhjästä toimitilasta on mahdollista luoda työskentelytila, jossa flow-tilaan pääseminen on enemmän sääntö kuin poikkeus.

Rakenna toimiva toimitila

Seuraavilla vinkeillä toimitilasta on mahdollista rakentaa työympäristö, joka vastaa vaativiinkin haasteisiin.

Mitä näet ensimmäisenä, kun avaat toimitilan oven? Onko vastassa kenties epämääräinen vaate- ja kenkäkasa? Työkaverin takki on vaarassa tipahtaa henkarista, kun yrität sulloa omaa takkiasi täyteen ahdettuun naulakkoon.  Vai astutko suoraan avaraan ja väljään tilaan? Asetat ulkovaatteesi niille tarkoitetuille paikoille. Työpäivän päätteeksi ne on helppo sujauttaa päälle, kun säntäät myöhässä joko palaveriin tai harrastuksiin. Työpäivä alkaa viimeistään siitä, kun avaat työpaikkasi oven. Ei siis ole liioiteltua miettiä, millaisen fiiliksen ovesta tulija saa astuessaan sisälle tilaan.

Toimitilan viihtyvyyteen kannattaa käyttää aikaa. Inspiroivassa ympäristössä on mukava työskennellä. Pelkästä sisustuksesta ei tässä toki ole kyse, vaikkakin muutama sisustustyyny tuokin varmasti kodikkuutta toimitilaan.

Millainen yleisilme tilassa vallitsee ja mitä sillä haetaan? Se, mitä työtä toimitilassa tehdään, ratkaisee merkittävästi erilaiset tilaratkaisut. Tyhjästä toimitilasta voi yhtä hyvin luoda rennon olohuoneen tai suuren hallimaisen tilan.  Erilaisilla tilanjakajilla toimitilaan voidaan rakentaa erilaisia tilaratkaisuja, jotka poikkeavat tunnelmaltaan toisistaan hyvinkin paljon.

Suunnittele valaistus hyvin

Kaikki työ vaatii valoa, joten valaistukseen kannattaa panostaa. Tarvitaanko toimitilaan kirkkaita työvaloja vai pitääkö tilasta saada välillä myös tunnelmallinen?  Toimitilan voi valaistuksen avulla muuttaa hetkeksi ihan toiseksi tilaksi.

Valaistuksen lisäksi työergonomia tulee ottaa huomioon. Työskennelläänkö tilassa vapaasti vai työpisteiden äärellä? Tässä vaiheessa viimeistään suunnitteluun kannattaa ottaa mukaan myös muu henkilökunta. Kyselemällä henkilökunnan toiveista etukäteen toimitilasta on mahdollista luoda kaikkia palveleva tila.       

Säilytystilat toimistossa

Toimivuutta hakiessa kannattaa miettiä myös erilaisia tila- ja säilytysratkaisuja. On hyvä miettiä, missä erilaiset esineet ja tavarat säilytetään, ja mihin esimerkiksi tärkeät paperit talletetaan. Jokainen meistä tietää, miten nopeasti työpöytä täyttyy erilaisista lippulappusista ja kukaan meistä ei halua käyttää aikaansa työpöydän jatkuvaan siivoamiseen. Siksi tila- ja säilytysratkaisuja ei voi painottaa liikaa. Yksi vaihtoehto on myös vuokrata toimitilan lisäksi varasto, johon osan tavaroista voi varastoida.        

Kierrätys osaksi päivittäistä työrutiinia

Kierrätys ja vastuullinen jätteiden lajittelu on kestävän ilmastomme kannalta väistämätön tosiasia. Niinpä sitä ei voi sivuuttaa toimitilaakaan suunniteltaessa.

Lajittelu kannattaa tehdä mahdollisimman vaivattomaksi ja helpoksi, jolloin oikea jäte varmasti osuu oikeaan astiaan ja paperijäte lajitellaan oikein.  

Tehkää päätökset toimivasta toimitilasta yhdessä

Suunnittelua ja toimitilan tilaratkaisuja ei kannata tehdä yksin, ellet ole toimitilan ainoa käyttäjä. Toimiakseen asiat vaativat yleensä yhteistyötä ja jatkuvaa arviointia. Ota muu henkilöstö mukaan suunnitteluun ja kysele heidän toiveitaan. Muista, että tällä hetkellä täydellisesti palveleva toimitila ei toimi yhtä täydellisesti vuoden kuluttua. Ole valmis kyselemään, mikä toimii ja mikä ei. Ennen kaikkea ole valmis muuttamaan ja kokeilemaan uusia ratkaisuja, jos jokin asia ei toimi.

Katso Cityvaraston tarjoamat tilaratkaisut yrityksille


Yrityksille

Cityvarasto vuokraa yritysasiakkaille pienvarastoja, toimistotiloja, postilokeroita. Saatavilla on lähetysten vastaanottopalvelu. Business Centerit puolestaan ovat täyden palvelun toimistohotelleja, joissa on vuokrattavana eri kokoisia toimistotiloja. Soita 029 1234 700 ja kysy lisää!