Cityvarasto sijoituskohteena

Cityvarasto Oyj on vuonna 1999 perustettu valtakunnallinen pienvarastoyritys. Yhtiöllä on 62 pienvarastotoimipistettä suurimmissa kaupungeissa ympäri Suomea. Pienvarastojen vuokraamisen lisäksi yhtiö myy asiakkailleen pakkaustarvikkeita, lähetys- ja vastaanottopalveluita, pienvarastovakuutuksia ja vuokraa toimitiloja sekä business center toimistohuoneita sekä tarjoaa osoitepalvelua. Cityvarasto-konserniin kuuluvat emoyhtiön lisäksi muun muassa Pakuovelle.com Oy sekä Suomen Opiskelijamuutot Oy. Pakuovelle.Com Oy on vuonna 2004 perustettu pakettiautovuokraukseen erikoistunut kasvuyritys, joka toimii tällä hetkellä PK-seudun lisäksi Turussa, Tampereella, Kuopiossa, Jyväskylässä ja Oulussa, ja tavoitteena on laajentaa toimintaa Cityvaraston rinnalla valtakunnalliseksi pakettiautojen vuokrausyhtiöksi.Suomen Opiskelijamuutot Oy on Etelä-Suomen alueella toimiva kotimuuttoihin erikoistunut muuttopalvelu, joka pyrkii toiminnallaan työllistämään nuoria, opiskelijoita ja maahanmuuttajia.

Miksi sijoittaa Cityvarastoon?

Vahva markkina-asema

Cityvaraston liiketoiminnan ydin on kiinteistöjen ostaminen ja muuntaminen moderneiksi pienvarastohotelleiksi. Yhtiön markkinaosuus on n. 27 % ja yhtiöllä on 62 pienvarastotoimipistettä suurimmissa kaupungeissa ympäri Suomen. Pienvarastomarkkina kasvaa edelleen nopeasti ja Cityvarasto pyrkii kasvattamaan markkinaosuuttaan. Verrokkimaissa pienvarastomarkkina on suhteessa suurempi ja kasvu jatkuu edelleen voimakkaana.

Erinomainen kannattavuus

Pienvarastoliiketoiminta ei ole suhdanneherkkä toimiala ja se on kannattavampaa kuin asuntosijoittaminen. Omistetuilla toimipisteillä saavutetaan yli 50 % käyttökate

 

Innovatiivinen kasvuyhtiö

Cityvarasto on alalla edelläkävijä ja yhtiö soveltaa, kehittää ja hakee pienvarastotoimintaan sopivia digitaalisia sovelluksia, joilla helpotetaan asiakkaan arkea ja yksinkertaistetaan toimintaa. Yhtiö on muun muassa kehittänyt FEDESSA:n "Innovation of the Year" - palkinnon voittaneen verkkokaupan, joka oli alalla maailman ensimmäinen. Kasvu Open 2016 kasvukilpailussa Cityvarasto oli 8. parhaan yrityksen joukossa yli 700 osallistujasta ja yhtiö valittiin vuoden 2017 Helsinkiläiseksi yritykseksi.

Kannattavan kasvun strategia

Konserni keskittyy liiketoiminnan voimakkaaseen kasvattamiseen kannattavuutta unohtamatta. Cityvarasto Oyj:n kasvu tapahtuu orgaanisen kasvun lisäksi yritysostoin.

Fuusiot: Citystaff 2014, Tampereen Kaupunkivarastot 2014

Osakekaupat: Pakuovelle.com (1 neljästä omistajasta) 2016, Hämeen Pikkuvarastot Oy 2017, Pakuovelle.com - 51% osuus yhtiöstä 2018, Pakuovelle.com koko osakekanta syksyllä 2020.

Liiketoimintakaupat: Hämeen Minivarasto 2009 (Tampere), Agenttivarastot 2013 (Helsinki), Turun Minivarasto 2014 (Turku), Torivarasto 2014 (Kuopio), Varastopiste 2015 (Vantaa), Homebox Finland 2016 (Seinäjoki), Lahden Ykkösvarasto 2018 (Lahti), Lappeenrannan Minivarastot 2021 (Lappeenranta), Heinonsalo Oy 2021 (Hyvinkää), Suomen Opiskelijamuutot Oy 2022 (Helsinki), Seinäjoen Kauppaneliö 2022 (Seinäjoki)..

Vastuullisuus

Cityvarasto konserni on sitoutunut vähentämään ympäristökuormitusta. Kaikissa toimipisteissä seurataan energian ja vedenkulutusta ja lisäksi kiinteistöjen säännöllisen huoltamisen ja korjaamisen avulla vähennetään kuormitusta. Saneeraamalla hankittuja kiinteistöjä kustannustehokkaasti pienvarastokäyttöön, saadaan usein jo pois aktiivisesta käytöstä olleet kiinteistöt uudelleen hyötykäyttöön ja toimiviksi kiinteistökokonaisuuksiksi. Tutkimusten mukaan kiinteistön elinkaaren aikana aiheutuvista kasvihuonepäästöistä yli 75 % syntyy kiinteistön purkamisen yhteydessä. Kiinteistöjen elinkaaren pidentämisellä konvertoimalla ne pienvarastokäyttöön on tästä johtuen merkittävä vähentävä vaikutus kiinteistöjen aiheuttamiin kasvihuonepäästöihin.

Lämmitykseen haetaan energiatehokkaita ratkaisuja ja konsernilla on käynnissä selvitys mahdollisuudesta siirtyä käyttämään osittain aurinkoenergiaa. Rakennus- ja korjausprojekteissa kiinnitämme huomiota kierrätyksen tehostamiseen ja jätteiden lajitteluun. 

Osakkeet

Cityvarasto Oyj:n osakkeet kuuluvat arvo-osuusjärjestelmään. Privanetin kauppapaikalla voit käydä kauppaa Cityvaraston osakkeilla.

Lue lisää

Talouden raportit

Cityvaraston talousluvut kertovat kestävästä kasvusta. Konserni keskittyy liiketoiminnan voimakkaaseen kasvattamiseen kannattavuutta unohtamatta.

Tilinpäätös 2022

Tilinpäätös 2021

Tilinpäätös 2020

Lisää talouden raporttejaLisää talouden raportteja

Sijoittajayhteydet

Cityvaraston sijoittajayhteydet
Ville Stenroos
  • Toimitusjohtaja
  • puhelinumero029 123 4747
Cityvaraston sijoittajayhteydet
Matti Leinonen
  • Talousasiantuntija
  • Puhelinumero029 123 4768