17.6.2020

Norjalainen Ferncliff TIH AS sijoitti Cityvarasto Oyj:hin

Norjalaisen sijoitusyhtiön Ferncliff TIH AS:n tytäryhtiö Feut AS sijoitti 5 miljoonaa euroa suunnatulla osakeannilla Cityvarasto Oyj:hin. Osakeannin myötä Feut AS nousi yhtiön toiseksi suurimmaksi omistajaksi 12 %:n omistusosuudella.

Ferncliff TIH AS on norjalaisen Øystein Stray Spetalenin sijoitusyhtiö. Ferncliff TIH AS on perustettu vuonna 1995 ja se on ollut aktiivinen omistaja useissa yrityksissä niin Pohjoismaissa kuin maailmallakin. Ferncliff TIH AS:llä on vahvat näytöt yritysten omistusarvon kehittämisestä tiiviissä yhteistyössä johdon kanssa.

”Cityvarasto Oyj on yksi mielenkiintoisimmista pienvarastoyhtiöistä Pohjoismaissa, odotammekin innolla pääsevämme tekemään töitä yhdessä”, kertoo Ferncliff TIH AS:n toimitusjohtaja Martin Nes, joka tuo mukanaan Cityvarastoon vahvaa pienvarasto-osaamista. Martin Nes on nousemassa Cityvaraston hallitukseen nyt kesäkuun yhtiökokouksessa. Hän on ollut yli 4 vuotta hallituksen puheenjohtajan roolissa luomassa norjalaisen Oslon pörssiin listatun pienvarastoyhtiö Self Storage Group ASA:n menestystarinaa.

Ferncliff TIH AS sijoitti 2016 norjalaiseen OK Minilager AS pienvarastoyhtiöön, joka on yksi Norjan ensimmäisistä pienvarastoyhtiöistä. Samana vuonna toimintaa laajennettiin ostamalla City Self Storage, joka toimii Norjan lisäksi Ruotsissa ja Tanskassa. Vuonna 2017 ostettiin norjalainen pienvarastoyritys Minilageret AS, konsernin nimi muutettiin Self Storage Group ASA:ksi ja listauduttiin lokakuussa Oslon pörssiin, keräten annissa 20 miljoonaa euroa. Toimintaa laajennettiin ostamalla norjalaiset pienvarastoyhtiöt Minilager Norge Group AS 2018 ja Eurobox Minilager AS 2019. Tammikuussa 2020 Ferncliff TIH AS myi omistuksensa Self Storage Group ASA:stä yhdysvaltalaiselle Centerbridge Partners L.P:lle, jolloin Self Storage Group ASA:n liikevaihto oli noin 24 milj. euroa ja yhtiöllä oli 113 toimipistettä sekä sen markkina-arvo oli noin 240 milj. euroa.

”Ferncliffillä on kovimmat näytöt pohjoismaisesta pienvarastosijoittamisesta ja uskommekin, että sijoitus ja etenkin uusi osakas sopivat hyvin Cityvaraston nykyiseen kasvustrategiaan”, kertoo Cityvarasto Oyj:n toimitusjohtaja ja pääosakas Ville Edvard Stenroos.

Cityvarasto Oyj on Suomen suurin valtakunnallinen pienvarastoyritys. Yhtiöllä on 43 toimipistettä suurimmissa kaupungeissa ympäri Suomea: Helsinki, Espoo, Vantaa, Oulu, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Naantali, Järvenpää, Kerava, Turku, Tampere, Seinäjoki, Pori, Hämeenlinna, Rovaniemi, Porvoo ja Hyvinkää. Tytäryhtiönsä PakuOvelle.com:in kautta yhtiö tarjoaa asiakkailleen myös pakettiauton ja muuttolaatikoiden vuokrausta, lisätietoja palveluista www.pakuovelle.com ja www.cityvarasto.fi.