Tee muuttamisesta mukavampaa – vuokraa pienvarasto!

Muuttaminen tulee meille kaikille eteen jossakin vaiheessa elämää. Joku muuttaa ensimmäistä kertaa lapsuuden kodistaan opiskelija-asuntoon, joku siirtää tavaroitaan ensimmäiseen omistusasuntoon. Tai firma päättää muuttaa uusiin toimitiloihin. Oli kyseessä sitten millainen muutto tahansa, se aiheuttaa lähes poikkeuksetta stressiä ja kiireen. Ennakoimalla ja hyvin valmistautumalla muutosta on kuitenkin mahdollista selvitä ilman harmaita hiuksia.

Et halua muuttaa itse? Varaa muutto Opiskelijamuutoilta!

Opiskelijamuutot tarjoaa muuttopalvelua yksityisille. Opiskelijamuuttojen missio on työllistää opiskelijoita.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty - myös muutossa

Moneen asiaan, myös muuttamiseen, pätee vanha sanonta “hyvin suunniteltu on puoliksi tehty”. Suunnittele muuttosi etukäteen huolellisesti. Hahmottele aikataulu, kokoa “to do-lista” ja mieti, mitä kaikkea sinun on huomioitava muutossa. Kokoa ajatuksesi johonkin ylös. Oli se sitten kynä ja paperi tai sähköinen muistikirja, tee suunnitelmasi näkyväksi. Muista palata siihen sitä mukaa, kun muuttosi etenee. Vetämällä tehdyn asian listalta yli, näet mitkä asiat on tehty ja mitkä on vielä tekemättä.

Tavaroiden pakkaaminen muutossa

Kun suunnitelma on tehty, on aika käydä toimeen. Yksi yleisimmistä virheistä, jonka muuttamisessa voi tehdä, on aloittaa pakkaaminen liian myöhään. Käytä pakkaamiseen aikaa, kiität itseäsi vielä myöhemmin. Panosta muuttolaatikoihin ja hanki niitä tarpeeksi. Hankkisitko tällä kertaa kestävät ja helposti kannettavat laatikot? Niitä voi hyödyntää vielä myöhemmin tavaroiden varastoimisessa. Jos päätät hankkia kaupan ilmaiset hedelmälaatikot, ole ajoissa ja varaa niitäkin tarpeeksi.

Usein pakkaaminen aloitetaan niistä helpoista tavaroista, jotka on helppo myös nimikoida laatikon kylkeen. Kuinka moni muuttaja onkaan törmännyt tilanteeseen, jossa viimeisimpien muuttolaatikoiden seassa tulee aina laatikko, joka on nimetty “sekalaista”, “sälää”. Aloita pakkaaminen tällä kertaa juuri niistä vaikeimmista tavaroista ja käy tavarasi samalla läpi. Kun varaat tähän vähän enemmän aikaa, voit tehdä joistakin laatikoista jo valmiiksi varastoitavia laatikoita. Näin sinun ei tarvitse purkamisen yhteydessä tehdä tavaroiden läpikäyntiä enää uudelleen. Voit kantaa varastoitavat laatikot suoraan varastoon. Varastosta puheen ollen, muistathan tyhjentää vanhan varastosi ajoissa ennen muuttopäivää!

Muuttoon liittyvät muut velvollisuudet

Kun pakkausoperaatio alkaa olla voiton puolella, huolehdi, että teet muuttoon liittyvät ilmoitukset ja sopimukset ajoissa. Vaikka kynttilän valo luokin tunnelmaa, on
huomattavasti mukavampaa viettää ensimmäiset hetket uusissa tiloissa, kun olet huolehtinut esimerkiksi sähkö- ja nettisopimuksen ajoissa kuntoon. Pidäthän myös osoitetietosi ajan tasalla, niin saat suosikkilehtesi ja tärkeät kirjeet postilaatikkoosi ajallaan. Vakuutusasiat kannattaa myös hoitaa kuntoon viipymättä.

Muuttopäivän lähestyessä kannattaa miettiä, riittävätkö omat voimasi muuttoon vai tarvitsetko muuttoapua. Jos päätät pyytää ystäväsi talkoisiin muuttopäivänä, pyydä heitä tarpeeksi aikaisin, ei edellisenä iltana. Jos päätät kääntyä muuttofirman puoleen, varaa tämäkin ajoissa ja selvitä, mitä sopimukseen kuuluu.

Jonkinlainen loppusiivous tai uuden tilan siivoaminen kuuluu miltseinpä aina muuttoon. Mieti, hoidatko siivouksen itse vai tekisikö sen joku muu? Varaa tähänkin aikaa tarpeeksi niin et ole siivoussankojesi kanssa uusien muuttajien tiellä.

Itse muuttopäivään kannattaa suhtautua avoimin mielin. Olet noudattanut aikatauluasi ja valmistautunut päivään hyvin. Olethan muuten varannut eväitä muuttopäivää varten? Jos olet haalinut kaveriporukkasi muuttotalkoisiin, on varsin kohteliasta huomioida myös heidän muonituksestaan. Ainakin näin varmistat, että voit vielä jatkossa pyytää heiltä apua ja ehkä saadakin sitä.

Vie osa tavaroista pienvarastoon ja helpotat muuttoasi olennaisesti.
Siirry tästä vuokraamaan


Muuttajat

Cityvarasto tarjoaa muuttajille kattavaa palvelua. Saat meiltä vuokrattavat pienvarastot, pakettiautot, muuttolaatikot, pakkaustarvikkeet sekä muuttopalvelun. Voit vuokrata ja varata nämä kaikki muuttoa helpottavat palvelut verkkosivuiltamme tai soittamalla asiakaspalveluumme numeroon 029 1234 700.