Perämoottori varastoon

Veneily on harrastus, joka usein liittyy lämpimiin kesäpäiviin ja veden äärellä vietettyihin hetkiin. Talven lähestyessä veneen omistajien on tärkeää löytää turvallinen ja sopiva paikka perämoottorin sekä muiden tarvikkeiden säilyttämiseksi.

Perämoottori varastoon

Veneilykauden päätyttyä perämoottori tulee varastoida kuivassa tilassa. Muista kuitenkin tyhjentää perämoottorin polttoainesäiliö ennen varastointia. On tärkeää, että perämoottorin huolto suoritetaan huolellisesti sekä valmistajan suositusten mukaisesti. Jos et ole varma joistakin huoltotoimenpiteestä, kannattaa apua hankkia ammattitaitoiselta huoltoliikkeeltä, joka tuntee kyseisen moottorin mallin ja tarpeet.

Perämoottorin huollosta yleisesti

Aloita huolto pesemällä perämoottori. Pesemällä poistat perämoottorista likaa, suolaa ja muita epäpuhtauksia. Huuhtele perämoottori pesun jälkeen ja anna kuivua.

Pesun jälkeen aloita tarkistamalla perämoottorin ulkopinta, letkut, ja liitokset mahdollisten vaurioiden tai vuotojen varalta. Myös perämoottorin potkuri ja lapojen kunto tulee tarkistaa. Mikäli perämoottorista ei löydy kosmeettisia vaurioita, voit siirtyä öljyn vaihtoon. Perämoottorin öljy tulee vaihtaa säännöllisesti noudattaen valmistajan suosituksia. Vanha öljy tyhjennetään perämoottorista ja tilalle vaihdetaan uusi öljy. Vaihda tarvittaessa myös öljynsuodatin.

Perämoottorin ilmanvaihtojärjestelmän toimivuus tulee tarkistaa. Puhdista ilmanvaihtojärjestelmä tarvittaessa. Ilman tulee virrata ilmanottoaukoista perämoottorille esteittä. Myös perämoottorin jäähdytysjärjestelmän tulee toimia moitteettomasti.

Viimeisenä osana perämoottorin huoltoa tarkistetaan sytytystulpat sekä voiteluaineet. Sytytystulpat tulee vaihtaa, mikäli sille on tarvetta. Samalla on hyvä tarkistaa sähköjärjestelmän toimivuus. Viimeisenä tarkista perämoottorin voitelupisteet ja lisää voiteluainetta tarpeen vaatiessa. Näin perämoottori toimii ja veneily on turvallista ja sujuvaa.

 

Pelastusliivit, kalastustarvikkeet ja muut venevarusteet    

Myös veneilytarvikkeiden huolto on olennainen osa veneilyn turvallisuutta, mukavuutta ja varusteiden pitkäikäisyyttä. Puhdista ja tarkista siis veneilytarvikkeet säännöllisesti. Tarkista pelastusliivien kunto, hihnat ja soljet. Huomioithan, että jokaiselle veneilijälle löytyy sopivan kokoiset pelastusliivit. Kalastusvälineet kuten vavat, kelat ja vieheet voivat kulua käytössä. Tarkista siis kalastustarvikkeet ja vaihda tarvittaessa kuluneet osat. Puhdista vieheet ja pidä ne erillään muista varusteista. Näin estät koukkujen ja siimojen sotkeutumisen muihin veneilytarvikkeisiin.

Muista huolehtia myös venetrailerin kunnossapidosta. Tarkista venetrailerin rengaspaineet, valot, kiinnitykset ja vetokoukku säännöllisesti.

 

Venevarusteet ja pienvarastointi

Pienvarastojen etuna on niiden kyky tarjota kuivaa ja suojattua tilaa. Tämä on erityisen tärkeää perämoottorille, joka voi kärsiä kosteudesta ja sääolosuhteista. Myös muut veneilyvarusteet hyötyvät kuivasta varastointitilasta.

Tutustu erilaisiin varastotiloihin


Pienvarastointi

Cityvarastolta saat 1-20m² pienvarastot tavaroiden säilytystä varten. Meillä on ympäri Suomen toimipisteitä joissa voit varastoida vaikkapa koko kotisi irtaimiston. Asiakkaitamme ovat muun muassa muuttajat, remontoijat, opiskelijat, jatkuvan lisätilan tarvitsijat sekä erilaiset yritykset. Pienvarastojen lisäksi Cityvarastolta saat myös pakettiautot, muuttolaatikot sekä pakkaustarvikkeet. Voit vuokrata ja varata nämä kaikki palvelut verkkosivuiltamme tai soittamalla asiakaspalveluumme numeroon 029 1234 700.