3 parasta pakkausmateriaalia

Kun tavaroita siirretään paikasta toiseen on olemassa riski, että ne kolhiintuvat. Artikkelissa esittelemme kolme monipuolista pakkausmateriaalia, joilla on useita hyviä ominaisuuksia niin pakkaamista kuin suojaamista ajatellen.

Monikäyttöiset pakkausmateriaalit: aaltopahvi, käsikiristekalvo ja kuplamuovi

Pakkausmateriaaleilla on pitkä historia, ja monet nykyisin tunnetut materiaalit ovatkin saaneet alkunsa yllättävistä keksinnöistä tai tarpeista. Pakkausmateriaalien perimmäinen tarkoitus on kuitenkin pysynyt samana: suojata tavaroita kuljetuksen ja säilytyksen aikana.

1. Taipuisa ja kestävä aaltopahvi

Aaltopahvi on kaksinkertainen pahvi, jonka toinen kerros on poimutettu. Aaltopahvin poimut muodostavat ilmavan kerroksen, joka tekee pahvista kevyen ja joustavan. Aaltojen ansiosta monikäyttöinen aaltopahvi toimii niin eristeenä kuin pehmusteena, ja tällä pahvilla on helppo pakata koska se taipuu.

Aaltopahvi on monikäyttöistä 

  • Suojaat lattian remontin tai muuton aikana.
  • Aaltopahvista leikkaat ja muotoilet kulmasuojat huonekalujen kulmiin.
  • Pehmusteeksi huonekalujen ympärille, kun huonekaluja siirretään ja kasataan varastoon.
  • Fun fact: aaltopahvi keksittiin yli 100 vuotta sitten! Keksijä oli Albert L. Jones vuonna 1871, joka käytti aaltopahvia hattulaatikoiden suojaamiseen. 

2. Käsikiristekalvo toimii kuin teippi mutta ilman liimapintaa

Käsikiristekalvo soveltuu erityisen hyvin suurten ja muotoaan muuttavien esineiden, kuten huonekalujen pakkaamiseen ja suojaukseen. Käsikiristekalvo on ratkaisu, kun haluat estää kaapin ovien tai lipaston laatikoiden aukeamisen kuljetuksen aikana, mutta et halua käyttää teippiä. Teipin liima voi nimittäin jättää jälkiä huonekaluihin. Käsikiristekalvo on vahvaa muovia, joka tarttuu itseensä eikä jätä jälkiä. Kun pyöräytät käsikiristekalvoa huonekalun ympärille, laatikot ja ovet eivät aukea kun huonekalu siirretään.

Käsikiristekalvolla niputat ja suojaat

  • Käsikiristekalvon avulla suojaat huonekalut, kiinnität patjat rulalle ja kelmutat  puolet omaisuudestasi koska yksi rulla on todella riittoisa. 
  • Käsikiristekalvon läpinäkyvyys tekee pakkauksista helposti tunnistettavia, mikä helpottaa tavaroiden organisointia ja tunnistamista.
  • Kiinnitä irralliset hyllylevyt ja irtotavarat nipuiksi muuton aikana. Irtaimistoa ei ole vain helpompi siirtää vaan parantaa kuljetuksen turvallisuutta kun kuorma ei leviä. 
  • Fun fact: käsikiristekalvo, eli stretch wrap, kehitettiin alun perin 1970-luvulla teollisuuden tarpeisiin, kun etsittiin kevyempää ja kustannustehokkaampaa tapaa kiinnittää ja suojata tavaroita kuormalavoilla. 

3. Kuplamuovi on helposti särkyvien tavaroiden paras ystävä

Hauraiden ja arvokkaiden esineiden, kuten astioiden tai taulujen suojaaminen on ensiarvoisen tärkeää kun irtaimistoa siirretään. Kuplamuovilla on kyky vaimentaa iskuja, ja tämä tekee kuplamuovista mitä parhaimman pakkausmateriaalin helposti särkyville ja hauraille esineille. Tämä kevyt ja joustava materiaali koostuu pienistä, ilmalla täytetyistä kuplista, jotka muodostavat pehmustavan kerroksen suojaamaan kolhuilta ja vaurioilta. 

Kuplamuovin käyttö on yksinkertaista 

  • Kääri esineet kuplamuoviin, ja asettele muuttolaatikkoon. Kuplamuovi suojaa herkkiä tavaroita, naarmuilta, säröiltä ja muilta vahingoilta. Kuplamuovi on myös helppo leikata sopivaan kokoon ja muotoon, mikä lisää sen käytettävyyttä erilaisten esineiden suojauksessa. Mitä arvokkaampi esine sitä enemmän saa laittaa kuplamuovia!
  • Kuplamuovilla suojaat niin peilit kuin taulut, pehmustat elektroniikan ja pakkaat valaisimet turvallisesti muuton ajaksi. 
  • Soveltuu pakkausmateriaaliksi pitkäaikaiseen säilytykseen, koska kuplamuovi tarjoaa myös paksun suojan kosteutta ja likaa vastaan.
  • Fun fact: kuplamuovi keksittiin vuonna 1957, kun Alfred Fielding ja Marc Chavannes yrittivät luoda uudentyyppistä kolmiulotteista muovitapettia. Tapetti ei ollut menestys, mutta he havaitsivat että muovi toimi erinomaisesti pakkausmateriaalina.

Tuotteemme ja palvelumme on suunniteltu helpottamaan muuttamista ja varastointia. Meiltä löydät pakkaustarvikkeita moniin tarpeisiin, ja eri kokoisia varastoja eri elämän vaiheisiin. Tutustu valikoimaan pakkaustarvikkeita, ja lue myös kattava muuttajan muistilista

 


Muuttajat

Cityvarasto tarjoaa muuttajille kattavaa palvelua. Saat meiltä vuokrattavat pienvarastot, pakettiautot, muuttolaatikot, pakkaustarvikkeet sekä muuttopalvelun. Voit vuokrata ja varata nämä kaikki muuttoa helpottavat palvelut verkkosivuiltamme tai soittamalla asiakaspalveluumme numeroon 029 1234 700.